Előadásaink Békés megyében

BESZÁMOLÓ
2018. december 08.
Forrás: Dél-békési Civil Szövetség

„Sok kis téglából épül fel a ház …”

 

A közösségfejlesztés, közösségépítés aktuális kérdéseit járta körbe a Dél-békési Civil szövetség harmadik konferenciája, amelyre 2018. december 08-án került sor a Barangoló Közösségi Házban.

 

A szervezet konferencia sorozatának harmadik állomása is fontos, a civil lét szempontjából lényeges kérdéseket feszegetett. A téma -  a közösségépítés, fejlesztés - stratégiai fontosságú a civil szervezetek számára, hiszen a tevékenységeink során a legtöbben a közösségünk számára fontos ügyeket igyekszünk dűlőre vinni. Ehhez pedig elengedhetetlen a szervezetünk közösségé kovácsolása. S akár a ház, egy település is sok kis téglából, sok kisebb nagyobb közösségből épül fel. S ha mi, közösségfejlesztők jó munkát végzünk, akkor erős, összetartó közösségek épülnek. Erős téglákból erős lesz a ház, biztosak lesznek az alapok, elérhetőek a célok. Minden településen megtalálhatók azok a szervezetek, melyek igyekszenek összekovácsolni a többieket. Ők a habarcs, ami összetartja a falakat. Úgy gondoljuk, hogy konferenciánkon több település „habarcsa” is megjelent, hogy együtt, akár egy erősebb dél-békési házat is építsünk.


Első előadónk Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete titkára a közösségfejlesztés új kihívásairól beszélt, s egyben a jelenlévőkkel is átgondoltatta saját közösségük pozitív-negatív oldalát.


Ezt követően Közösségfejlesztés vagy közösségépítés címmel dr. Nagy László mentor, a Nyitott Szemmel Közhasznú Egyesület operatív igazgatója tartott előadást, és egyben gyakorlatban is bemutatta az All-in Hungary // weblap lehetőségeit, mely a civil szervezetek számára nyújt segítséget.

https://allin-hungary.eu   

 forrás: https://delcivil.hu/cikkek/sok-kis-teglabol-epul-fel-a-haz

 
Életfa Művészeti Műhely