TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0575 „SZABAD LÉLEK(ZET)”

A Linamar Hungary Zrt, mint főpályázó 9 918 408 forint 100%, vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2-11/1. számú „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek pályázati program keretében, mely 2012. szeptember 1-jén indult és 2013. augusztus 31-éig tart.

Egyesületünk a program keretein belül az alábbi közhasznú tevékenységeket valósította meg:

 • Egészségnap 2012. szeptember 15. (Orosháza);
 • Egészségnap 2013. május 11. (Békéscsaba);
 • Életmódtábor 2013. július 18-20. (Gyopárosfürdő);


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013. augusztus 07.MEGHÍVÓ RENDEZVÉNYRE
2013. JÚLIUS 18-20.

alt

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013. május 29.

 

 

 
Egészségnap II.
2013. május 03.


Egészségheti rendezvény
2013. március 28-30.
Egészségnapi rendezvény
2012. szeptember 30.

„Nyitott Szemmel” Közhasznú Egyesület

szakmai beszámolója

 
 A LINAMAR Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. /Cím: 5900 Orosháza, Csorvási út 27./ megbízásából 2012. 09. 15-én Egészségnapi rendezvény megtartására, került sor.
 

A felkérés tárgya:

Megbízó képviseletében a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0575. számú, „SZABAD LÉLEK(ZET)” – Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek – című projektkeretében egészségnap megszervezése és annak teljes körű lebonyolítása.

A feladat tartalma:

 • Technikai eszközök (laptop, hangosítás, projektor) biztosítása;
  • A rendezvény helyszínén Egyesületünk biztosította a hangosítást, projektoros kivetítést, és rendelkezésre bocsátotta a projektorral kompatibilis laptop használatát. A technikai problémák elkerülése végett Egyesületünk biztosította 1 fő technikus részvételét.
 
 • Helyiségek dekorációjának biztosítása, a rendezvény helyszínének előkészítése;
  • A rendezvény színvonalának emelése érdekében a rendelkezésre bocsátott termeket Egyesületünk egyeztetve a megbízó képviselőjével dekorálta ki, illetve a szükséges eszközöket telepítette a helyszínen.
 
 • Előadások szervezése, előadók felkérése az egészséges életmód jegyében;
  • Az előadások témája az egészséges életmód jegyében került meghatározásra, mely magában foglalja a testi-lelki egészség megőrzésére irányuló lehetőségek sorát (az előadások témája tudományosan meglapozott eredményekre épült, dietetikus és természetgyógyász által került ismertetésre).
 
 • A testi egészség megőrzése érdekében csontkovács szakember alkalmazása a rendezvény teljes ideje alatt;
 
 • Rendszeres testmozgásra buzdító sporttevékenységek bemutatása, kipróbálási lehetőségek biztosítása (jóga, karate, spinning, kettlebell);
 
 • A rendezvényen résztvevők tájékoztatása a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0575. számú programban való részvétel lehetőségeiről;
 
 • Takarító személyzet biztosítása az eredeti állapotok helyreállítására;
  • Egyesületünk a rendezvény befejeződésével díjmentesen biztosította a takarító személyzetet, mely a rendezvény helyszínének eredeti állapotát állította helyre.
 
 • A rendezvény fotódokumentálása, szakmai beszámoló elkészítése;
  • Egyesületünk szakképzet tagja dokumentálta fotókkal ezt a méltán színvonalas eseményt, mely záró pontja volt egy hosszú távú és nagyszabású program-rendezvény sorozatnak.

alt

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2012. szeptember 20.

                                                                                

SZABAD LÉLEK(ZET)

- „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek"

 

 TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0575.

A Linamar Hungary Zrt, mint főpályázó 9 918 408 forint 100%, vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2-11/1. számú „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek pályázati program keretében, mely 2012. szeptember 1-jén indult és 2013. augusztus 31-éig tart. 

A program alapját a munkahelyi egészségterv részét képező helyzetelemzés adja, mely a munkatársak egészségi állapotának felmérését volt hivatott megcélozni.

A vállalt rendezvénysorozat hosszú távú célja többek között a munkahelyi közösség egészségfejlesztése, az egészségtudatosság erősítése, a káros szokásoktól mentes élet elősegítése, és a rendszeres testmozgás népszerűsítése. Ennek megfelelően az elkövetkezendő 1 évben különféle programokat szervezünk az orosházi és a békéscsabai telephelyen dolgozóknak egyaránt.

Ilyen például a sportnap, az egészségnap, melyen különböző előadásokat és gyakorlati bemutatókat fognak tartani a szakemberek.

Mentálhigiénés és kríziskezelési tanácsadás áll a dolgozók rendelkezésére, valamint stressz- és konfliktuskezelési előadást is szervezünk. A stressz-kezelésre, autogén tréning technika elsajátítását biztosítjuk a részvevőknek. A jógafoglalkozásunk a testi, lelki egészség megőrzésére, fejlesztésére kiválóan alkalmas, illetve az életvezetési csoportfoglalkozáson is hasznos tudnivalókkal találkozhatnak munkavállalóink.

A vállalat kiemelten támogatja a dohányzásról leszoktató programokat is, így klubfoglalkozás keretében, szakértők irányítása mellett tehetik le dolgozóink a cigarettát. Rendezünk többnapos életmódtábort is, mely rekreációs jelleggel jelenik meg a rendezvénysorozatban, több témát összefogva.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.LINAMAR Hungary Autóipari 
és Gépgyártó ZRT.
5900 Orosháza, Csorvási út 27.alt
 
 

Meghívó
2012. szeptember 10.

                                                                     

"SZABAD LÉLEK(ZET)"

„Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek"

 

TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0575.

 

EGÉSZSÉGNAP

Tisztelettel meghívom a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0575 „SZABAD LÉLEK(ZET)” - Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek című pályázati projekt keretében 2012. szeptember 15-én 0930 órától megrendezésre kerülő egészségnapi rendezvényre.

Helyszín: Gyopárosfürdő, Szentetornyai út 2.

PROGRAM:

 
 
0930 – REGISZTRÁCIÓ
 
 
 • Előadások az egészséges életmód jegyében;
  • Az előadások témája az egészséges életmód jegyében került meghatározásra, mely magában foglalja a testi-lelki egészség megőrzésére irányuló lehetőségek sorát.
 
 
 • A testi egészség megőrzése érdekében csontkovács szakember alkalmazása a rendezvény teljes ideje alatt;
 
 
 • Rendszeres testmozgásra buzdító sporttevékenységek bemutatása, kipróbálási lehetőségek biztosítása (jóga, karate, spinning, kettlebell);
 
 
 • A rendezvényen résztvevők tájékoztatása a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0575. számú programban való részvétel lehetőségeiről;
 

Minden tisztelt érdeklődőt szeretettel várunk programunkon, a belépés díjtalan! A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

   

LINAMAR Hungary Autóipari 
és Gépgyártó ZRT.
5900 Orosháza, Csorvási út 27.
 
 
 
Életfa Művészeti Műhely