Közérdekű információk
 

E- civil nyilvántartási eljárás
 2015. január 1. napjától a civil nyilvántartási eljárásokban nem csak lehetőség, hanem egyes szervezetekre nézve kötelező is a kérelmek elektronikus úton való előterjesztése.

A civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdése szerint 2015. január 1-jét követően a civil szervezetek nyilvántartási eljárásai során a magánnyugdíjpénztár, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a hitelintézetek önkéntes betétbiztosítási, illetve intézményvédelmi alapja, a köztestület, a kölcsönös biztosító egyesület, a hegyközség, a párt, az országos sportági szakszövetség és a szövetség a beadványokat kizárólag elektronikus úton nyújthatja be. Ezen túlmenően 2015. január 1-jét követően kizárólag elektronikus úton adható be a kérelem, ha a kérelmező jogi képviselővel jár el, ha a kérelmező az egyszerűsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési) eljárás lefolytatását kéri, ha egy szervezet a közhasznú szervezetté minősítés iránti kérelmet terjeszt elő, továbbá a már közhasznú szervezetek is beadványaikat ezen időpontot követően kizárólag elektronikus úton terjeszthetik elő. Amennyiben a kérelmező nem kötelezett az elektronikus útra, kérelmét választása szerint elektronikus úton is beadhatja.

Bővebben...
 
Arculati elemek módosulása!Széchenyi 2020 
Kedvezményezettek

Tájékoztatási 
Kötelezettségei útmutató

és arculati kézikönyv 
„KTK 2020“ 
„Befektetés a jövőbe”

 Az Európai Bizottság kommunikációért felelős egysége első számú célként fogalmazza meg a közös politikák, mint a regionális politika, ismertségének növelését, mely megvalósításának egy része a tagállam központi koordinációja általi program kommunikáció, míg a másik része a projekt szintű kommunikáció a kedvezményezettek részéről. Ez a dokumentum a kedvezményezettek számára minimálisan kötelező kommunikációs tevékenységet, eszközöket írja elő.

Bővebben...
 
Együttműködés felajánlása!
Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők!
 

Az információ a 21. században érték. Mi a leghasznosabb, legfontosabb információkat szereztük és szerezzük be az Önök munkájának segítése érdekében, melyet minden esetben ingyen tudunk Önöknek átadni annak érdekében, hogy szervezetük fejlődjön és lépést tudjon tartani a társadalmi változások ritmusával.

Azonban, hogy együttműködésünk ne legyen személytelen, vezetőségünk úgy döntött, hogy a "Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesület minden partnerével együttműködési megállapodást fog kötni, mely egy még komolyabb segítő szándékot, az Önök részéről pedig egy személyesebb kontaktust fog eredményezni.

Ezért tisztelettel kérek minden civil szervezeti vezetőt, aki szeretne egyesületünkkel partneri kapcsolatot kialakítani, hogy email-ben erősítse meg partneri szándékát 2014. június 15-ig, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. email címen.

Az email-ben kérem adja meg szervezete nevét, székhelyét, elérhetőségét, valamint a kapcsolattartó nevét elérhetőségét.

 A partneri szándék megerősítésével továbbra is ki fogjuk küldeni hírleveleinket, valamint bővülő szolgáltatásainkhoz való hozzáférés lehetőségét, akik viszont nem regisztrálnak, azokat töröljük rendszerünkből, feltételezve, hogy vagy nem aktuális már számukra az együttműködés, vagy nem hatályos az elérhetőségi címük, esetleg zavaró tényezőként értékelik ez irányú tevékenységünket.
 

Tisztelettel köszönöm eddigi közös munkálkodásunkat, akik nem fognak már igényt tartani szolgáltatásainkra, azoknak sok sikert kívánok munkájukhoz!

Akik eddig jelezték együttműködési szándékukat, azoknak köszönjük szépen, június 18-ig elkészítjük az együttműködés jogi alapjait.

 

Üdvözlettel:
Nagy László ügyvezető
70-772-3221
"Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesület
Web: www.nyitottszemmelkhe.hu


 
Tájékoztató a civil szervezeteket terhelő - beszámolóikkal kapcsolatos - letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségről
 A civil szervezetek képviselői pontosan tudják, hogy az adott üzleti év zárásaként beszámoló készítési kötelezettség terheli őket. Lényeges azonban hangsúlyozni, hogy a civil szervezeteknek a beszámolóikkal kapcsolatos kötelezettségük - azok elkészítésén és a jóváhagyásra jogosult szervvel való elfogadtatásán túl - az is, hogy azokat megküldjék az Országos Bírósági Hivatal (a továbbiakban: OBH) részére letétbe helyezés és közzététel céljából. Mindezen kötelezettséget az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (a továbbiakban Ectv.) 2.§ 6. pontja, valamint 30. § (1) bekezdése rögzíti.
Bővebben...
 
Nyílt levél civil szervezetek felé!
 Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!
 

A "Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesület kiemelt célja, hogy a vele partneri kapcsolatban álló szervezetek részére naprakész és hatályos ismereteket nyújtson a megváltozott és folyamatosan változó jogi környezetben való eligazodáshoz.

Ennek érdekében kollégáink mindent megtesznek, hogy a legmagasabb szintű értelmezéseket nyújtsák Önöknek. Ezt szolgálja a most küldendő jogszabályi értelmezés is, mely az EMET állásfoglalását tükrözi az általunk feltett kérdésre, szolgálva ezzel az Önök tisztelt érdekeit is!

Korábban felmerül kérdésként, hogy mely civil szervezetek pályázhatnak a 2014-es NEA támogatás terhére, melyet alább olvashatnak. Azonban további értelmezést igényelt az utolsó pont:  ....egy szervezet (és jogelődje), bármekkora is, csak két egymást követő évben részesülhet támogatásban a NEA terhére - függetlenül attól, hogy ez működési vagy projekttámogatás volt -, utána egy év "szünetet" kell tartani, s csak aztán nyújthat be új pályázatot....., melyre a "Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesület hivatalos állásfoglalást kért az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől:
 

Feltett kérdés:

 

"Egyesületünk 2012-ben, és 2013-ban is sikeresen pályázott működési ill. szakmai pályázatokra. Kérdésünk lenne, hogy Egyesületünk pályázhat-e a 2014-es támogatási keret valamelyikére (működési, szakmai pályázatok) vagy egy évet kötelező kihagyni a pályázat benyújtásánál?"

 
 

Az EMET válasza:

 
"Tisztelt Nagy László!
 

Megkeresésére hivatkozva ezúton tájékoztatom - A NEAr. 3. §(1) bekezdés i) pontja alapján a szervezet a pályázat benyújtásakor nyilatkozik arról, hogy a szervezet, valamint a szervezet jogelődje a támogatási igény benyújtását megelőző három év közül legalább az egyikben nem részesült támogatásban az Alap terhére.

 

A fenti nyilatkozatnak a 4. évben lesz jelentősége, azaz 2015-ben. A NEA 2012-ben, újonnan alakult alap, az NCA-nak nem jogutódja, így a 2012, 2013-as éveket vehetjük alapul.

 

A Szervezet tehát pályázhat a NEA 2014. évi kiírásainak keretében.

 
Üdvözlettel:

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő"

 
 
Remélem tudtunk Önöknek segíteni és időben el tudják kezdeni a pályázatuk benyújtását tisztelt civil szervezeti vezetők!
Üdvözlettel:
Nagy László
70/772-3221

"Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesület

NEA-TF-13-SZ-0405

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 8
Életfa Művészeti Műhely