Közérdekű információk
 

A civil szervezetek szabályozásának hatásvizsgálata
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a civil szervezeteket érintő jogszabályok hatásvizsgálatát végzi, amelynek elkészítéséhez a szabályozással érintettek meglátását, észrevételeit veszi alapul. A civil szervezetek, illetve azok képviselői, szakemberei lehetőséget kapnak egy olyan kérdőív kitöltésére, amely a jogszabályokról alkotott véleményüket, tapasztalataikat méri fel.

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (Civil tv.) és a kapcsolódó új jogszabályok megújították a magyarországi civil társadalom működésének alapjait, új eszközökkel és lehetőségekkel, egy átláthatóbb környezetet biztosított a civil szervezetek számára.

A kérdőív Civil Információs Portálról érhető el: www.civil.info.hu/civil-torveny-hatasvizsgalat

A kitöltés határideje: 2013. július 6.

Bővebben...
 
Tájékoztatás a civil kedvezményezettek részére átutalt szja 1 %-os összeg felhasználásáról szóló 11KOZ számú közlemény benyújtási határidejéről
 A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, többször módosított 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. törvény) 6/C. § (1) bekezdése alapján a közleményt a kedvezményezettnek legkésőbb 2013. május 31-ig, kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül kell megküldenie a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére.
Bővebben...
 
2014-től 2020-ig tartó uniós költségvetési időszak
 

A 2014-től 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakra vonatkozó elképzelések:

 ·                 
Önálló terület- és településfejlesztési operatív programban különítenek el a megyéknek és a megyei jogú városoknak is meghatározott összegű európai uniós forrásokat, amelyeket saját gazdaságfejlesztési elképzeléseikre költhetnek.

·                  Az eddigi 16 százalék helyett a strukturális és kohéziós alapokból rendelkezése álló összegek 60 százalékát fordíthatják a gazdaság egészének erősítésére, benne egyebek mellett a foglalkoztatás elősegítésére, kutatás-fejlesztésre, az innovációs és információs technológia erősítésére, valamint a helyi, térségi gazdaságfejlesztésre.

·                  A nyolc év alatt várhatóan érkező 6775 milliárd forintból a helyi, területi szintekre is fejlettségtől függően meghatározott összegeket különítenek el a helyi gazdaságfejlesztési elképzelések végrehajtására.

·                  A két alapból érkező források “értelmes felhasználásának tervezése” már zajlik, hamarosan szélesebb társadalmi vitára is bocsátják az elképzeléseket.

Forrás, további információ: Nemzetgazdasági Minisztérium

 
 
 
Civil Információs Portál
2013. március 7. Civil információs portált indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a www.civil.info.hu világhálós oldalon elérhető valamennyi társadalmi szervezet, köztük a pártok bíróságon bejegyzett adatai, és a pályázati lehetőségek.
Bővebben...
 
Megjelentek a NEA szakmai pályázatai!
A civil szervezetek szakmai programjainak, projektjeinek támogatására írtak ki pályázatokat, mintegy egymilliárd forint értékben. Beadási határidejük március 25-e.
 

·                                 NEA 2013. - Civil szervezetek adományok után járó normatív kiegészítése

·                                 NEA 2013. - Közösségi környezet kollégium szakmai kiírása

·                                 NEA 2013. - Mobilitás és alkalmazkodás kollégium szakmai kiírása

·                                 NEA 2013. - Nemzeti összetartozás kollégium szakmai kiírása

·                                 NEA 2013. - Társadalmi felelősségvállalás kollégium szakmai kiírása

·                                 NEA 2013. - Új nemzedékek jövőjéért kollégium szakmai kiírása

Bővebben: civil.kormany.hu/palyazati-kiirasok

Forrás: nonprofit.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 8
Életfa Művészeti Műhely