Közérdekű információk
 

228 200 Ft volt a bruttó átlagkereset az év első felébe
A bruttó átlagkeresetek 3,4, a nettó átlagkeresetek 4,8 százalékkal haladták meg 2013-ban az előző évvel korábbit, derül ki a KSH gyorstájékoztatójából.
Bővebben...
 
Változhat a civil szervezetekre vonatkozó szabályozás
Változhat a civil szervezetek szabályozása részben az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépéséhez kapcsolódva, továbbá egyszerűsödhetnek a megszűnés, az egyesülés, a szétválás szabályai, és több évre lehetne felajánlani a személyi jövedelemadó (szja) egy százalékát. Az erről szóló törvénytervezetet a kormány honlapján tették közzé.
Bővebben...
 
Fontos változások az uniós pályázatok terén:

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését augusztus 1. óta kormánybiztosként látja el 2013. augusztus 12-én sajtótájékoztatót tartott a közeljövő fejlesztéspolitikai terveiről. A sajtótájékoztatón elhangzott legfontosabb részletek a következők:

  • A kormány sürgős akciótervet dolgoz ki, és tárgyal meg várhatóan szerdai ülésén a 2007-2013-as uniós időszak forrásvesztésének megelőzésére.
  • Az NFÜ 2014 január 1-től megszűnik. Lázár feladata előkészíteni az új intézményrendszer kialakítását, és korrektül levezényelni a 2007-2013-as időszak befejezését.
  • 500 milliárd forintnyi pályázatot fognak kiírni és elbírálni még 2013. augusztusában, nehogy bennragadjanak uniós pénzek.
  • A 2014-2020-as időszakra jutó mintegy 6000 milliárd forint felhasználására 2014 január elsejével induló, új intézményi rendszert fognak kialakítani, amelyet januártól Orbán és Lázár a Miniszterelnökségen keresztül közvetlenül irányít.
  • Az új rendszerben a szakminisztériumoknak, szakpolitikáknak döntő szerepe lesz, ezért az irányító hatóságok a szakminisztériumokhoz kerülnek, a központi irányítás, a koordináció a tervek szerint a Miniszterelnökségen lesz.
  • Az NFÜ dolgozóival, vezetőivel szemben elvárás, hogy a jövőben a magyar nemzeti érdeket képviseljék Brüsszelben, ne a brüsszeli érdekeket Magyarországon, illetve a közcél érvényesüljön az öncéllal szemben.
  • Lázár új alelnököket nevezett ki, akiktől az NFÜ reformját várja a hátralévő néhány hónapra. Három elnökhelyettest bízott meg: Dányi Gábor fejlesztési és informatikai területért, Simó Balázs, a nemzetközi ügyekért, köztük az Európai Bizottsággal tárgyalásért, Vitályos Eszter a belső jogi ügyekért lesz felelős.

Tekintsék meg a sajtótájékoztató videóanyagát: http://www.youtube.com/watch?v=MOdGjB7sAtM

Bővebben...
 
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő felhívása!
Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők!

Örömmel értesítjük önöket, hogy a NEA szakmai pályázatok eredményeiről elkezdték kiértesíteni a szervezeteket.

A pályázati eredmények elérhetőek: http://www.civil.info.hu/web/nea/tamogatasok

Felhívjuk a NEA  szakmai pályázaton nyertes szervezetek figyelmét, hogy azon szervezetek esetében, akik kisebb összeget kaptak az eredetileg igényeltnél, kötelező a módosítási kérelmet benyújtani az eper rendszerben.

A Közreműködő Szervezet tájékoztatása szerint addig, amíg ez nem történik meg, nem tudnak támogatási szerződést kötni.

 
Az Európai Bizottság elfogadta a 2014-2020 közötti uniós források tervezésére vonatkozó magyar javaslatot

Az Európai Bizottság elfogadta a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak támogatásainak tervezéséről szóló megállapodás első változatát.
Magyarország a 2014-ben induló tervezési időszakban a források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre szeretné fordítani. A legtöbb forrás, a jelenlegi duplája (2014 és 2020 között várhatóan mintegy 1200 milliárd forint) a foglalkoztatás ösztönzésére jut, míg a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének javítására több mint 1100 milliárd forintot fordítana a kormány.


A kormány előreláthatóan 2013. novemberben nyújtja majd be a partnerségi megállapodást, amit  az unióval való formális egyeztetés követ. A kabinet azzal számol, hogy 2014 első negyedévében-félévében elfogadhatja az Európai Unió  a megállapodást és az operatív programokat

A cikk a linkre kattintva megtekinthető:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e1tBhsa5LgU

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 8
Életfa Művészeti Műhely