ÖNKÉNTESSÉG [2005. évi LXXXVIII. tv. alapján]
 

December 5. - Az önkéntesek világnapja
altAz ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását, majd a világszervezet 2002. november 26-án újabb közgyűlési határozattal szólította fel a kormányokat, hogy támogassák az önkéntességet, a gazdasági és társadalmi fellendülés stratégiai eszközét.

Az önkéntes tevékenység a társadalmi beilleszkedés és integráció egyik eszköze. A bizalom és szolidaritás kialakításával, illetve a társadalmi tőke megteremtésével erősíti a társadalom tagjait egymáshoz fűző kötelékeket.
Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet a közjó érdekében szabad akaratból anyagi ellenszolgáltatás nélkül végeznek. A tevékenység megvalósulhat nonprofit, civil szervezet vagy állami intézmény, ritkább esetben nyereségérdekelt szervezetek (cégek, vállalkozások) keretein belül.

Bővebben...
 
Felülvizsgálnák az önkéntességről szóló törvényt
altA 2013 év elején felül kell vizsgálni az önkéntességről szóló, 2005-ben hozott törvényt, azt a megváltozott körülményekhez kell igazítani, mert az önkéntes szervezetek száma két év alatt 2500-ról 4500-ra nőtt - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára kedden egy budapesti konferencián.
Bővebben...
 
Legyen önkéntes!
 alt
Legyen az UNICEF önkéntese, tegyünk együtt a gyermekekért!
 
Az UNICEF Magyar Bizottsága önkéntesei nélkül nem tudná megvalósítani hatékony munkáját. Mindössze 6 fő látja el teljes munkaidőben a magyarországi feladatokat, de önkénteseink az irodában, otthonról, láthatatlanul, de elkötelezetten végzik segítő munkájukat, amelynek következtében közösen rengeteget tudunk tenni a gyerekjogok védelmében, a legelesettebb gyerekek érdekében. Fordítanak, adminisztrálnak, filmeket feliratoznak, képviselnek minket eseményeken, látványos akciókban hívják fel a figyelmet a sürgető problémák megoldására. Olvassa el a részletes információkat, hogy ezek ismeretében tudjon dönteni, csatlakozik-e az UNICEF önkéntes közösségéhez!

Bővebben...
 
Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012–2020

 1068/2012. (III. 20.) Korm. határozat

a Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012–2020 elfogadásáról és a végrehajtásához szükséges középtávú feladatokról

A Kormány a személyeknek és közösségeiknek más vagy mások javára a társadalmi szolidaritás jegyében végzett önkéntes tevékenységét elismerve, annak elősegítésére – építve és számítva az állami és az önkormányzati szervek, az egyházak, a helyi közösségek, a civil szervezetek együttműködésére – a következő határozatot hozza:

Bővebben...
 
A magyarországi önkéntesség fejlesztési stratégiája

Az önkéntesség a társadalmi tőke legfontosabb építő ereje. A társadalmi tőke épülésével a társadalmi lét sokféle területe épül: fejlődik az egyének közötti együttműködés, működik a közösségek hálózata, javulnak a gazdasági mutatók, a foglalkoztatás számai, csökken a kiilleszkedés veszélye. Ha lehetővé tesszük a szervezetek, egyének, közösségek közös önkéntes tevékenységét, akkor küzdünk a negatív társadalmi folyamatok, a szegénység és a kirekesztés ellen.

A kiadvány az alábbi email címen megrendelhető ingyenesen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Forráshttp://www.oka.hu/

alt

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3
Életfa Művészeti Műhely