KÖRNYEZETVÉDELEM [1995. évi LIII. tv. alapján]
 

TeSzedd! 2013. szeptember 14-én
A TeSzedd! 2013. szeptember 14-én már harmadik alkalommal megrendezése kerülő, külföldi minta alapján szerveződő önkéntes akció. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért egy napot arra szánnak, hogy megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

Esemény időpontja: 2013. szeptember 14.

Bővebben...
 
Környezetvédelmi világnap
32 évvel ezelőtt, 1972. június 5-én tartották meg Stockholmban az "Ember és bioszféra" címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferenciát. Az 1972. június 5-ei konferencia nagy hatással volt a környezetvédelmi politika kialakulására nemzeti szinten. Az emberi környezettel foglalkozó ENSZ-konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi nappá nyilvánította.
Bővebben...
 
Amit a szelektív gyűjtésről tudni kell
A szelektív hulladékgyűjtés, mint minden más is, a fejben kezdődik. Ha elhatározzuk, hogy:
  • takarékosan bánunk Földünk véges nyersanyag- és energiakészleteivel,
  • nem terheljük a lerakókat és így a környezetünket olyan anyagokkal, amik hasznosíthatók,

akkor nemcsak saját, hanem gyermekeink környezetét is élhetőbbé, tisztábbá tesszük, sőt akár középtávon anyagilag is jobban járhatunk.

Bővebben...
 
Zöld projektek a Svájci Hozzájárulás támogatásával
Megkezdődött a Svájci Hozzájárulás környezeti kezdeményezések, biológiai sokszínűség és természetvédelem területén támogatást nyert projektjeinek megvalósítása. A hat környezetvédelmi fejlesztés csaknem 2 milliárd forint támogatással valósul meg – hangzott el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Svájci Hozzájárulás Hivatalának Felsőtárkányban tartott keddi sajtótájékoztatóján.
Bővebben...
 
Egyensúly ember és természet között
A fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődés az egyetlen járható út a természeti erőforrások, a fosszilis energiahordozók, az ásványkincsek mértéktelen felhasználása helyett – fogalmazott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntőjében az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és a National Geographic Magyarország közös rendezvényén. Közlemény.

A Millenárison megtartott egész napos szakmai konferencián a résztvevők arra keresték a választ, hogy miként csökkenthetők a Föld terhei, hogyan éljünk úgy, hogy minél tovább használhassuk bolygónkat. Közlemény.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3
Életfa Művészeti Műhely