SZOC-15-ALT-KKA-2-0031 - "Szociális Agrárgazdálkodási - Szociális Földprogram 2015."


A "Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesület pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által meghirdetett „Szociális Agrárgazdálkodási - Szociális Földprogramra” melyre 700 000 Ft támogatást nyert el.

Program időszak: 2015. március 26 – 2016. június 30.


A megvalósítás helyszíne: Geszt település.

Együttműködő partnereink:
  - Geszt Község Önkormányzata,
  - Geszt Roma Nemzetiségi Önkormányzata,

Célcsoport: Geszt település hátrányos helyzetű csoportja, különös tekintettel a roma lakosságra.

Geszt településen az országos átlagnál magasabb a nyilvántartott álláskeresők aránya a munkavállalási korú népességhez viszonyítva. Az álláskeresők, különösen a kisgyermekes családok nehéz anyagi helyzetben élnek. A célcsoport sajátos igényeit figyelembe véve, olyan innovatív program került kidolgozásra, melyben egyrészt a bevontak hasznos tudásra tehetnek szert, másrészt csökken az élelmiszerre szánt kiadásuk ezáltal növelve az önfenntartó képességüket.

A program során a résztvevők olyan gyakorlati tudásra tesznek szert, melyet a későbbiekben is hasznosíthatnak. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a baromfi tenyésztésre, mellyel hosszú távon csökkenthetik az élelmiszerre fordított költségüket, rendszeresen juthatnak tojáshoz illetve az állomány fiatalításával húshoz, ami jelentős megtakarítás eredményez. A megtakarított összeget a családok takarmányra fordíthatják, amivel hosszú távon is folytatható lesz a program.

A program fotói az alábbi linkre kattintva érhetőek el: https://www.facebook.com/Nyitott-Szemmel-K%C3%B6zhaszn%C3%BA-Egyes%C3%BClet-225938164154877/photos/?tab=album&album_id=945865315495488


 
 
   



 
 
 
 
Életfa Művészeti Műhely