TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-1124 „Innovatív fejlesztés a Keményben”
 A Békéscsabai Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola diákjai részére az alábbi programokat valósítottuk meg a pályázat keretében:

-
270 fő célcsoporttag részére 4 alkalommal az egészséges táplálkozás népszerűsítése, egészséges életmód bemutatása, egészséges ételek kóstolása, előadások megszervezése.

Tematika:

1.     Szív és érrendszeri, valamint emésztőrendszeri megbetegedések megelőzése egészséges táplálkozással

-          előadások

-          bio- ételek

-          zöldségek, gyümölcsök

-          teljes kiőrlésű gabona

 

2.     Tartósítószerek és adalékanyagok hátrányai

-          dietetikus előadása E számok

-          energiaitalok káros hatásai

-          helyettesítési alternatívák: kézműves, bio ételek

-          természetes alapanyagok (pl:méz)

 

3.     Egészséges ételkészítési módok

-          párolás

-          nyers ételek

-          olaj nélküli sütés

-          só és cukorfogyasztás visszaszorítása (pl: egészséges sütik)

 

4.     Reggeli- a nap legfontosabb étkezése

-          helyes étrend kialakításának fontossága (rendszeresség)

-          turmixok

-          egészséges reggeli alternatívák

 


 
Életfa Művészeti Műhely