LikeFest karitatív adományprogram 2012.

 altA Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete a "Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesülettel közösen pályázatot nyújtott be a LikeFest Karitatív programjának keretében.
A Likefest karitatív program Célja, olyan jótékonysági projektek, non profit szervezetek támogatása, amelyek elsősorban a közösségépítést, az együttműködést célozzák meg.

2012.10.17.

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete közös adományosztást szervezett a "Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesülettel 2012. október 17-én.

A program előzménye, hogy a két szervezet közös pályázatot nyújtott be a LikeFest Karitatív Programja keretében, mely során közel 200 kg tartós élelmiszer gyűlt össze. A konzorcium hosszas mérlegelés után döntött úgy, hogy az adományokat október 17-én a szegénység elleni küzdelem világnapján adja át a Békés megyében élő, rászoruló nagycsaládosok számára.

20 rászoruló nagycsaládos részére tudott a két szervezet tartós hidegélelmiszer csomagot kiosztani, melyet személyesen vehettek át a családok Békéscsabán a Bajza utca 15 szám alatt.

Törökné Lukács Beatrix a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy örömmel fogadták a családok az adományokat, és nagy segítségnek értékelték jelenlegi élethelyzetükben.

Az ENSZ közgyűlése 1992-ben a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét. A világnap jelentősége, hogy ráirányítja a figyelmet a szegények problémájára, ugyanis érdekérvényesítő képességek hiányában a nélkülözők hangja egyre halkabb. Magyarországon a gyermekek, az idősek, az alacsony iskolázottságúak, a kistelepüléseken élők, a nagycsaládosok, a romák, a betegek és a fogyatékossággal élők a szegénység szempontjából legveszélyeztetettebb csoportok.


Rólunk írták:

http://www.bekescsaba.hu/index.fcgi?rx=&nyelv=hu&menuparam5=285&menuparam_11=9577&mtitle=Adom%E1nyoszt%E1s%20a%20v%F6r%F6skeresztn%E9l

http://www.bekescsaba.hu/index.fcgi?rx=&nyelv=hu&menuparam5=285&menuparam_11=9778&mtitle=Adom%E1nyoszt%E1s%20Jamin%E1ban

http://www.beol.hu/bekes/kozelet/elelmiszert-es-mososzert-osztottak-nagycsaladosoknak-466751

http://civilek.csabanet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1521&Itemid=165


2012.08.11.

altMindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy szavazott a karitatív kezdeményezésünkre! A szervezők hivatalosan 2012. augusztus 10-ig hirdették meg a szavazást, melyet mi betartottunk, így most ennek eredményét fogom itt publikálni, annak ellenére, hogy nem zárták le a szavazást hivatalosan, és tovább lehet szavazni:

A Magyar Vöröskereszt Bmsz 16417 szavazattal állt az első helyen 2012.08.11-én 00:02 órakor!
Így én tisztelettel köszönetet mondok mindenkinek, aki szabadidejét nem kímélve szavazott ránk! Ti, és ha nyer a programunk, minden szociálisan rászoruló lesz ennek a nyertese!
KÖSZÖNÖM, HOGY SZAVAZTATOK!
Nagy László

alt

2012.07.23.
alt Kedves Kollégák, Kedves Partnerünk!

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete a "Nyitott Szemmel" Közhasznú Egyesülettel közösen pályázatott nyújtott be a LikeFest Karitatív programjának keretében. Kérlek benneteket népszerűsítsétek az oldalt és szavazzatok minél többen a kezdeményezésünkre, mivel a közönség szavazatai alapján dől el ki nyer a kiíráson.

Jó munkát! Üdvözlettel: 

Nagy Gábor (Magyar Vöröskereszt Főigazgató-Helyettes)

és Nagy László

Mi a LikeFest karitatív program?


A Likefest karitatív program Célja, olyan jótékonysági projektek, non profit szervezetek támogatása, amelyek elsősorban a közösségépítést, az együttműködést célozzák meg.


Referenciáink:


Segítségünkkel 2010-ben több mint 100 fedél nélkül maradt embernek sikerült megjavítani vagy újjáépíteni az otthonát a dél-békési természeti katasztrófa károsultjai közül. 2011-ben pedig több millió forintos adománnyal, kétkamionnyi rakománnyal segítettük a Böjte atya által felkarolt árvákat.

Forrás: http://www.likefest.hu/karitativ/view/2

 
Életfa Művészeti Műhely