Képek

SAJTÓKÖZLEMÉNY TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0062.
                                                                                                                                           alt

„Első lépés Máskép(p)”

a civil és közszféra összefogása alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező, képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő program a Békéscsabai Kistérségben 

TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0062.


2012. augusztus huszonnegyedikén zajlott az Első lépés Máskép(p) projekt zárókonferenciája Békéscsabán. A program a civil és a közszféra összefogását szorgalmazta az alacsony foglalkozási eséllyel rendelkezők felzárkóztatása érdekében. Az önálló életvitelt elősegítő kistérségi program elemeit Nagy László projektmenedzser ismertette a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

alt

program célcsoportjai közé tartoztak az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, illetve azon munkanélküliek, akik már több éve nem tudtak elhelyezkedni. A 79.632.750 forintos összköltségvetésű, száz százalékos támogatottságot élvező programban mintegy 130 embert sikerült megszólítani: közülük 98 főt választottak ki és 89-en végezték el a pályázati program képzéseit, részt vehettek közösségi animátor és szociális gondozó képzésben, reintegráló tréningen és tanulhattak vállalkozói ismereteket is. 

Különböző tanácsadások, valamint önsegítő kreatív klub is segítette a résztvevők képesség- és kompetencia fejlesztését. A cél az olyan egyénre szabott, többirányú, összehangolt segítség megteremtése volt, amelynek szerves része a foglalkoztathatóság és az önálló életvitelre való képesség feltételeinek megteremetése.

A 2010. szeptember elsején indult és 2012. augusztus 24-én befejeződött kistérségi program eredményeit kiadványban jelenteti meg a főpályázó társulás és konzorciumi partnere, az Egyensúly AE Egyesület.
A program főpályázója a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.


alt
alt
 
A Wekerle Sándor Alapkezelő és a Nemzeti Közigazgatási Intézet neve módosul
 A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalról szóló 177/2012. (VII. 26.) Korm. rendelet 13. § (2) bekezdése értelmében a Wekerle Sándor Alapkezelő elnevezése 2012. augusztus 16. napjával Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalra változik.

Bővebben...
 
Módosult az uniós támogatások felhasználására vonatkozó kormányrendelet
A módosítások általános célja, hogy a megítélt támogatások minél gyorsabban juthassanak el a kedvezményezettekhez, beleértve a döntéshozatali, és projekt megvalósítási szakaszokat is.
Bővebben...
 
Köztartozás-mentesség az 1 %-ért
Felhívjuk az alapítványok, közalapítványok vagy egyesületek (civil szervezetek) figyelmét arra, hogy amennyiben számítanak a személyi jövedelemadó 1%-ára, de köztartozásuk van, azt 2012. július 31-ig, továbbá a 2012. augusztus 1-jétől esedékessé vált köztartozásukat az esedékesség napján rendezniük szükséges!
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 13

Hányan olvasnak minket..

Oldalainkat 2 vendég böngészi

Keresés

BANNER
  

     

 alt alt
alt

alt

altalt

 

Életfa Művészeti Műhely